A GRAND PRIX sorozat fővédnöke :
Kapcsolat
Tel: 30/9386-567
Fax: 06-59/511-212
Email:
info@strandfocifurdovarosok.hu

Versenykiírás 2017.

„ FÜRDŐVÁROSOK STRANDFOCI GRAND PRIX KUPÁJA „

 

V E R S E N Y K I Í R Á S A

 

2 0 1 7.

A rendezvény fővédnöke:

Abádszalók, Berekfürdő, Tiszafüred városok polgármesterei illetve a Tiszakécske Termál Strand tulajdonosa megállapodtak, hogy 2012. nyarától minden évben hétvégeken más – más városban a strandfoci pályáikon Grand Prix sorozatot szerveznek. Ez négy hétvége. Az ötödiken rendezik meg a döntőjét e verseny sorozatnak.

1 . A Grand Prix kupa célja: Az ország férfi felnőtt amatőr strandfoci csapatainak nyári időszakban kupa rendszerű versenyeztetési lehetőség biztosítása öt fürdőváros összefogásában és szervezésében. Évről – évre kiválasztani, melyik csapat a legjobb a nevezett amatőr csapatok közül. Célunk a fürdővárosok strandjain, strandfoci pályáin, nézőszám – vendégek - látogatók - családok - érdeklődők - létszámának növelése. Ezeken színvonalas sport szórakozás biztosítása, az üzleti forgalom emelése . Díjazás és szórakozás minden csapat számára. Sportbarátságok kialakulása, Fair Play szellemének előnyben részesítése, városaink népszerűsítése - megismertetése, hagyomány teremtés. Cél a szabadidő hasznos eltöltése, figyelem felkeltés az egészséges életmódra, országos sportturizmus erősítése - népszerűsítése.

2.A Grand Prix kupa rendezője, helyszínei, időpontjai: A kupa sorozat rendezője a négy város által létre hozott állandó „Szervező Bizottság.” Minden helyszín saját Szervezőjével, annak felelősségével bonyolítja le városa Kupa hétvégéjét. Megbízott gesztor a Tiszafüredi Városi Sportegyesület ( 5350.Tiszafüred, Szőlősi út 7. sz. ). A rendezők Versenybizottságot hoztak létre : Kovrig Zoltán - Abádszalók, Nagy Attila - Berekfürdő, Ábrahám Tamás - Tiszafüred, Mintál Attila - Tiszakécske.

2017. június. 24 - 25. Tiszakécske, Termál Strand
2017. július. 01 - 02. Hajdúszoboszló, Hungarospa Strandfürdő
2017. július. 08 - 09. Tiszafüred, Szabad Strand
2017. július. 15 - 16. Berekfürdő, Termál Strand
2017. Július. 22 - 23. Döntő: Abádszalók, Szabad Strand

3. Nevezés feltételei: Minden helyszínen az első 16 csapat nevezését tudjuk elfogadni, kivéve Tiszakécske, ahol ez 32 csapat. Nevezés faxon, interneten, levélben lehetséges a kitöltött nevezési lap leadásával és nevezési díj előre megfizetésének igazolásával. Nevezési díj minden helyszínre (a döntőre is) : 20.000 forint + 27 % ÁFA = 25.400 forint/ csapat/ helyszín . Nevezési lap és díj elküldése adott helyszínenként változó címre történik . Pontos információk www.strandfocifurdovarosok.hu oldalról tölthetők le folyamatosan . A selejtezőkre és a döntőre nevezni az adott hétvégét megelőző kedd 18.00 óráig lehet. A nevezési lapot, az adott csapat a torna első játéknapjára kisorsolt első mérkőzése előtt le kell adni a Versenybizottságnak. A csapat létszámot max. 14 főig (folyamatosan) lehet feltölteni. A sorozatban csak azok a csapatok vehetnek részt, akik elfogadják a Versenykiírást, a Nevezési lapot kitöltve határidőre elküldik, a nevezési díjat előre megfizetik, nevezésüket a Versenybizottság elfogadta.

4. Grand Prix kupa lebonyolítása: A kupa sorozat változó helyszíneken rendezett, négy selejtezőből áll . Ötödik hétvége a döntő. A selejtezőkön, általában négyes csoportokba sorolják a jelentkező csapatokat . Körmérkőzéses rendszer után egyenes kiesés formájában folytatódik a küzdelem. A nevezések számától függően fentiektől a Versenybizottság eltérhet . Selejtező mérkőzéseken rendes játékidő utáni döntetlen esetén büntető rúgások döntenek a győztes csapatról. (A rúgásokat a csapatok felváltva végzik el, az a csapat a mérkőzés győztese, aki elsőként szerez több gólt azonos számú rúgásból(aranygól). Minden játékos és cserejátékos a kapusokat is beleértve jogosultak büntetőrúgás elvégzésére. Minden rúgást más-más játékosnak kell elvégeznie, az első három elvégzett büntetőrúgás után, bárki rúghatja a büntetőket a csapatból.) Minden torna(selejtezők és a döntő) döntőjében, döntetlen esetén (egyszer) három perc hosszabbítás következik. Ha így is döntetlen, bűntetőrúgások döntenek. Egy csapatban a Grand Prix ideje alatt csak tizennégy játékos szerepelhet. Ugyanazon játékos a 2017. évi sorozatban más csapatba nem nevezhető és nem szerepeltethető! Csapatlétszám: 4+1 fő, folyamatos cserelehetőséggel, cipő használata nem engedélyezett. Minden helyszínen minden játékosnak tudnia kell ellenőrzés igénye esetén igazolnia magát ( Személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány). Minden selejtező kezdetét megelőző szerda 20.00 óráig az aktuális sorsolás elérhető a www.strandfocifurdovarosok.hu oldalon. A selejtezők csoport mérkőzésein elért pontok összessége határozza meg a döntőbeni helyezéseket. A selejtezőkben, plusz pontok járnak a mérkőzések végeredménye után. Győzelem három pont, döntetlen egy pont, vereség 0 pont. Büntető rúgásokból elért győzelemért kettő pont, vereségért egy pont jár .Azonos pontszám esetén : a több rendes játékidőben elért győzelem, majd a mérkőzések gólkülönbsége, vagy a mérkőzéseken szerzett több gól rangsorol, vagy a sorsolás dönt. Pontegyenlőségnél csak az azonos pontszámú csapatok egymás elleni eredményeit veszik figyelembe. A selejtezőkben résztvevő csapatok a végeredménytől és mérkőzések eredményeitől függően pontokat gyűjtenek. Kivéve az esetleges pótselejtezők, amiért pont nem jár.
1. helyezett 100 pont
2. helyezett 75 pont
3. helyezett 55 pont
4. helyezett 40 pont
5. helyezett 35 pont
6. helyezett 25 pont
7. helyezett 20 pont
8. helyezett 15 pont
A selejtezők során szerzett pontok szerint a legtöbb pontot szezett 16 csapat kerül a döntőbe. (Azonos pontszám esetén a döntő előtti egyszeri pótselejtező dönti el a tizenhatba jutó csapatot.) A döntőben a selejtezők alapján összesített ponttáblázat első négy helyezettje közvetlenül a legjobb 8 közé kerül. Az 5-16. helyezetteket 3 db négyes csoportba sorsolják, a csoportok győztesei és a legjobb második helyezett jut a 8 közé. A nyolc között 2 db négyes csoportot alakítanak ki. A csoportok első két helyezettjei az elődöntőben keresztbejátszással döntik el, hogy mely csapatok küzdenek a harmadik helyért,(elődöntők vesztesei) és mely csapatok a kupa győztese címért (elődöntők győztesei). Szervezőbizottság a változtatás jogát fenntartja!

5. A selejtezőkben alábbi díjazások kerülnek kiosztásra :
1. helyezett: 100.000 Ft.
2. helyezett: 50.000 Ft.
3. helyezett: Tárgyjutalom

Legjobb kapus

Legjobb mezőnyjátékos

Gólkirály

A selejtezőkben minden helyszínen csapatonként 14 fő ( karszalagos beléptetéssel ) ingyen kap belépési lehetőséget a bejáratnál . Kivéve Tiszafüred Szabad Strand, ahol nincs beléptető rendszer. Ezenkívül minden selejtező helyszínén a nevezési díj tartalmazza( jegy rendszerrel ) 14 fő részére étkezési lehetőség igénybe vételét + egy korsó sört fejenként egy alkalommal.

A döntő díjazása :

1.helyezett: 200.000,-Ft

2.helyezett: 100.000,-Ft

3.helyezett: 50.000,-Ft

Tárgyjutalom : a döntő legjobb kapusának, gólkirályának és legjobb mezőnyjátékosának.

6. A torna költségeit a Szervezők biztosítják. A csapatok saját költségei: utazás, étkezés, szállás, nevezési díj.

Mérkőzések időtartama: 2x12 perc. A játékvezető sárga és piros lapokat használhat, ha piros lapot felmutat, 2 perces kiállítást alkalmazhat. A kiállított játékos helyett, 2 perc után másik játékos bejöhet, de a kiállított játékos azon a mérkőzésen már nem szerepelhet. Végleg is állíthat egyből ki játékost, ez esetben a következő mérkőzésen a kiállított játékos nem szerepelhet. A Versenybizottság ettől szigorúbb ítéletet is hozhat! Fegyelmi jogkört a Versenybizottság gyakorolja a játékosok és csapatok fölött. Óvás a lejátszott mérkőzést követő 10 percen belül a Versenybizottságnál lehetséges. Óvási díj : 5.000 Ft, mely összeg előre fizetendő és vissza nem térítendő. A Versenybizottság határozatai ellen fellebbezésnek helye nincs! A mérkőzések jegyzőkönyvét 30 perccel a találkozó előtt ki kell tölteni a Versenybizottságnál. Játéklehetősége csak a mérkőzés kezdetekor megjelent és beírt játékosoknak van. Ha a kijelölt kezdési időpontig valamely csapat nem jelenik meg, vagy nincs meg a 4 + 1 létszám, öt perc várakozás után a 3 pont és 5 : 0 -ás gólkülönbség a vétlen csapat javára igazolható. A mérkőzések csak strandfoci labdával játszhatók, melyet a csapatoknak kell biztosítaniuk!

A selejtezőkön és döntőn mindenki saját felelősségére vesz részt! Egységes számozott két mez garnitúráról minden csapat köteles gondoskodni. A Versenybizottság a versenykiírás mindennemű változásainak jogát fenntartja! Minden résztvevő , csapatok, játékosok kötelesek a selejtezőkön, döntőben sportszerű magatartást tanúsítani, amely a támogatók, nézők, helyiek jó véleményét szolgálják ! Súlyos fegyelmi vétséget elkövető játékosról a játékvezetők kötelesek jelentést beküldeni az MLSZ Fegyelmi Bizottságához, minden esetben. A nevezett játékosok elismerik, hogy egészségesek és saját felelősségük a szereplésük.

A nevezések, pontos lebonyolítás, sorsolások, eredmények az Interneten folyamatosan követhetők : www.strandfocifurdovarosok.hu

2017. 02. 20.